Rafting, ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία βουνού, σκι... Όποια δραστηριότητα κι αν αγαπάτε, στην Ελάτη θα την απολαύσετε ιδιαίτερα.

Πολλοί άνθρωποι για τις διακοπές τους προτιμούν το βουνό για χειμερινό αλλά και καλοκαιρινό προορισμό. Είναι δροσερά και ήρεμα. Οι φυσικές δραστηριότητες στο δάσος και το βουνό είναι μέσο αναψυχής και επαφής µε το φυσικό περιβάλλον.

Πολλοί θεωρούν την Ελάτη  ένα παράδεισο για τους λάτρεις του αθλητισμού στο βουνό. Εδώ κάθε εποχή έχει τη δική της γοητεία. Από την άνοιξη έως τον χειμώνα το τοπίο κυριολεκτικά μεταμορφώνεται, προσφέροντας αξέχαστες  εμπειρίες για τους μεγάλους ενώ και τα παιδιά μπορούν με διάφορες δραστηριότητες να ανακαλύψουν τη φύση.

πεζοπορία

Πεζοπορία στα δάση της περιοχής

Στην Ελάτη και την γύρω περιοχή υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια με πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές που σας δίνουν τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της. Στο ξενοδοχείο μας σας παρέχουμε όλες απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείτε για τις εξορμήσεις σας ανάλογα με την εμπειρία και τη διάθεσή σας.

Μοτοσυκλέτα στη Νότια Πίνδο

Ελάτε με την μοτοσυκλέτα σας να ανακαλύψουμε μαζί όμορφα χωριά, φανταστικές διαδρομές και δύσβατα μονοπάτια απολαμβάνοντας τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας.

Το ξενοδοχείο ΟΡΕΑΔΕΣ διοργανώνει μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές με μοτοσυκλέτα On-Off ή Enduro με έμπειρο οδηγό στην ευρύτερη περιοχή της νότιας Πίνδου με την μαγευτική φύση και τα υπέροχα βουνά.

Οι διαδρομές προτείνονται και μεταβάλλονται σε βαθμό δυσκολίας και χιλιομέτρων ανάλογα με την διάθεση και το επίπεδο των αναβατών.
Πληροφορίες στο τηλ.6932349330 – Παναγιώτης, 6977580978 – Θανάσης.

Μοτοσυκλέτα
Χιονοδρομικό Κέντρο

Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Στη θέση «Περτουλιώτικα Λιβάδια», στο Περτούλι, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας και σε 1170 μ. – 1370 μέτρα υψόμετρο λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα της χώρας, μόλις 45′ από την πόλη των Τρικάλων, ακριβώς ανάμεσα από την Ελάτη και το Περτούλι. Με πίστες για καινούργιους σκιέρ αλλά και πιο έμπειρους, το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί πόλο έλξης με ή χωρίς χιόνι!

Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί σχολή για σκι, με έμπειρους δασκάλους, καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.  Λειτουργούν μία παιδική πίστα μήκους 350 μέτρων, μία πίστα για αρχάριους μήκους 100 μέτρων, δύο πίστες προχωρημένων μήκους 1400 μέτρων και μία πίστα αντοχής μήκους 4743 μέτρων.

Extreme sports στο Περτούλι

Στο Περτούλι, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο μας, μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες του χώρου και επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες  όπως snowmobile, ιππασία, πεζοπορία, τοξοβολία και πορεία με mountain bikes.

Τα δαιδαλώδη μονοπάτια-δασικοί δρόμοι του Κόζιακα δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει όλες τις ομορφιές του ορεινού όγκου. Ταυτόχρονα μπορεί να θαυμάσει τα χιονισμένα έλατα, τα κάτασπρα από χιόνι λιβάδια Περτουλίου, τις χιονισμένες κορυφές του όρους Κόζιακα ή Κερκέτιο και την μαγευτική ομορφιά που το τοπίο χαρίζει.

snow-mobile
Rafting Aspropotamos

Rafting στον Ασπροπόταμο

Η κατάβαση ξεκινάει από τα Τρία Ποτάμια και καταλήγει στη Γέφυρα Αλεξίου.Επιφυλάσσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης και περιπέτειας με συνεχόμενα περάσματα, χωρίς όμως μεγάλη δυσκολία αφού είναι κυρίως 2ου – 3ου βαθμού.Η φυσική ομορφιά του ορεινού τοπίου και οι απότομες πλαγιές βουνών γύρω από την κοίτη του ποταμού συντελούν σε μια μοναδικά μαγευτική εμπειρία rafting.

Οι Ορεάδες είναι το ξενοδοχείο που ενσωματώνει όλα όσα μπορεί
να ζήσει κανείς στην Ελάτη, η διαμονή αποτελεί μοναδική εμπειρία.